قرص لانوکسین چیست و عوارض جانبی آن
قرص لانوکسین یک داروی بیماری های قلبی است که موارد مصرف آن برای درمان و کاهش علائم نارسایی قلبی و آریتمی های فوق بطنی می باشد. این دارو به منظور تقویت عضلات قلب افراد مبتلا به نارسایی قلبی می باشد. قرص لانوکسین در اشکال لانوکسین 0.25 و 0.5 در داروها ها موجود می باشد که با توجه به شرایط شما شکل دارویی آن توسط پزشک تجویز می شود. لانوکسین ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کند و همچنین با برخی داروها تداخل دارویی داشته باشد که در ادامه به آن می پردازیم.
لانوکسین چیست
لانوکسین یک دارو برای درمان کاهش علائم نارسایی قلبی و آریتمی های فوق بطنی استفاده می شود که باعث تقویت عضلانی افراد مبتلا به نارسایی قلبی می باشد.قرص لانوکسین در فرم 0.25 و 0.5 در داروخانه ها در دسترس می باشد.لانوکسین برای تسکین علائم قلبی استفاده می شود و برای درمان استفاده نمی شود.لانوکسین برای کاهش علائم نارسایی قلبی است و باعث تقویت انقباضات قلب و جریان خون به قلب ،کنترل ضربان قلب می شود.
موارد مصرف لانوکسین
لانوکسین برای کاهش و تسکین علائم نارسایی قلبی و آریتمی فوق بطنی تجویز می شود.لانوکسین دارویی است که به تقویت انقباضات قلب و پمپاژ خون به قلب کمک می کند و همچنین ضربان قلب و آؤیتمی ها را کنترل می کند.
هشدارهای مصرف لانوکسین
لانوکسین نباید در بیماران دچار فیبریلاسیون بطنی (نوعی آریتمی خطرناک) استفاده شود.هر روز پیش از مصرف لانوکسین، نبضتان را به یک دقیقه بشمارید. اگر این کار را بلد نیستید از یک پزشک یا پرستار بخواهید آن را برای شما بیاموزد. اگر نبضتان 60 دقیقه یا کمتر بود، پیش از مصرف داروی آن روز، با پزشکتان مشورت کنید.
در صورت فراموش کردن یک دوز لانوکسین، اگر تا 12 ساعت پس از موعد مصرف، آن را به خاطر آوردید، دوز فراموش شده را میل کنید.
مصرف غذاهای پرفیبر (مثل سبزیجات و میوه جات) همراه با لانوکسین، ممکن است موجب کاهش جذب این دارو شود.مصرف لانوکسین در کودکان باید تحت نظر پزشک صورت گیرد.
نکات مهم قبل از مصرف
- هرگز حتی در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را قطع نکنید.
- در صورت بارداری، قصد باردار شدن و یا شیردهی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- در صورت کندی یا تندی ضربان قلب نسبت به میزان انتظار، باید بلافاصله پزشک را مطلع سازید.
- هرگز بدون مشورت با پزشک، مارک تجاری لانوکسین مورد مصرف را تغییر ندهید.
- در صورت سابقه یا ابتلا به بیماری های کلیوی پزشک را مطلع سازید.
نحوه مصرف لانوکسین
لانوکسین داروی بدون نسخه نیست و بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می کند.لانوکسین معمولاً روزی یک بار تجویز می شود.لانوکسین را با غذا یا معده خالی میل کنید.
عوارض جانبی لانوکسین
لانوکسین مانند سایر داروها میتواند در برخی از افراد باعث عوارض شود که اگر عوارض خفیف باشد ممکن از بعد از چند ساعت از بین برود و اگر علائم از بین نرفت می بایست سریعا با پزشک مشورت کنید. عوارض شایع لانوکسین شامل بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، درد شکم، اختلالات بینایی، سردرد، خواب آلودگی،درد شکم می باشد.
خون در مدفوع، مدفوع تیره، خون در ادرار، کبودی یا خونریزی غیر طبیعی، خونریزی لثه،استفراغ خونی،درد شدید معده، لکه های قرمز روی پوست از عوارض نادر می باشد که در صورت مشاهده باید با پزشک خود تماس بگیرید.
البته عوارض های گفته شده شامل تمام عوارض لانوکسین نمی باشد و در صورت مشاهده هر نوع علائم غیر طبیعی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخل دارویی لانوکسین
لانوکسین ممکن است با برخی از داروها ، داروهای گیاهی و ویتامین ها تداخل داشته باشد که به این معنی می باشد که ممکن است مصرف همزمان لانوکسین با برخی از داروها باعث بروز عوارض دارو شود یا اثر داروها را افزایش یا کاهش دهد.داروهایی که با لانوکسین تداخل دارند شامل موارد زیر می باشد.
داروهای قلبی، آمیودارون، دیلتیازم، کینیدین، وراپامیل، داروهای ادرارآور، آمفوتریسین بی، استروئیدها و بعضی آنتی بیوتیک ها، ضد اسیدهای حاوی منیزیم و آلومینیم، مسالامین، سولفاسالازین، کلستیرامین، متوکلوپرامید، آنتی کولینرژیک ها، ای تراکونازول، اریترومایسین، کلاریترومایسین، پروپافنون و ریتوناویر، آمیودارون، نیفدیپین، وراپامیل، کینیدین یا دیلتیازم، سوکسینیلکولین