هیرسوتیسم زنان چیست
رشد مو در قسمت های مختلف بدن زنان مسئله ای طبیعی می باشد، اما زمانی که موهای زائد بیش از اندازه رشد داشته باشد ،مخصوصا در ناحیه صورت ،باعث می شود برای خانم ها بسیار سخت و آزار دهنده باشد. زمانی که موهای زائد در بدن زنان بیش از حد معمول رشد داشته باشد به اصطلاح هیرسوتیسم یا مردمویی نامیده می شود که در قسمت های نظیر صورت، پا، سینه، کمر و شکم می باشد.نواحی که در زنان دچار هیرسوتیسم می شود،بخش صورت که شامل گونه، فک، چانه و گردن می باشند، قفسه سینه که شامل بین سینه و روی سینه، شکم که در قسمت میانی شکم و از خط ناف به پایین می باشد.برای اطلاعات بیشتر از پرمویی در زنان ادامه مطلب را دنبال کنید.
هیرسوتیسم چیست
هیرسوتیسم Hirsutism به معنی پرمویی در زنان می باشد که باعث می شود موهای زائد در قسمت های مختلف اندام بدن زنان بیش از حد رشد داشته باشد.پرمویی در زنان می تواند در پا، سینه، کمر ،شکم و صورت رخ بدهد و دلیل آن اختلال در برخی هورمون ها در زنان می باشد.
پرمویی در زنان فقط به دلیل زیبایی مورد نظر قرار نمیگیرد، زیرا هیرسوتیسم نشان دهنده یک مشکل در داخل بدن آنها می باشد. رشد موی زائد می تواند به علت های مختلفی مانند مشکلات هورمونی و یا برخی از داروها باشد.
علت هیرسوتیسم یا مردمویی
هیرسوتیسم می تواند علت های مختلفی داشته باشد که یکی از علت های آن موارد ژنتیکی و نژادی می باشد و در غیر این صورت پرمویی می تواند به دلیل دارو یا مشکلات هورمونی و وضعیت سلامتی زنان باشد.
عوامل ژنتیکی و نژادی
از علت هایی که می توان برای پرمویی در زنان اشاره شود عوامل ژنتیکی و نژادی می باشد. به طور مثال ، زنانی که در شبه قاره هند و کشورهای مدیترانه زندگی می کنند رشد موهای زائد صورتشان بیشتر از زنان اروپایی می باشد.علاوه بر مسئله نژانی، ممکن است این مشکل ژنتیکی باشد و در اعضای خانواده شما نیز کسی به این مشکل مواجه باشد که می تواند علت ایجاد هیرسوتیسم را در فرد افزایش دهد.
اگر احساس کردید که به مشکل پرمویی دچار شده اید، قبل از مراجعه به پزشک متخصص با خانواده خود گفتگو کنید شاید کسان دیگری نیز به این مشکل دچار هستند و در غیر این صورت می تواند ناشی از یک مشکل در سلامتی شما باشد.
سندرم کوشینگ
از علت های دیگر پرمویی یا هیرسوتیسم سندرم کوشینگ می باشد.سندرم کوشینک یک اختلال هورمونی می باشد که به دلیل قرار داشتن در معرض کورتیزول بالا پیشرفت می کند.این بیماری افزایش کورتیزول نامیده می شود. این بیماری در افرادی که داروهای ضد آرتریت یا آسم مصرف می کنند شایع تر است و باعث افزایش موهای زائد در صورت شود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
بیماری پلی کیستیک یک نوع بیماری های زنانه می باشد و به عنوان یک بیماری رایج زنان شناخته می شود. ممکن است سندرم پلی کیستیک ممکن است تا چندین سال بدون علائم باشد و در بعضی دیگر از زنان علائم آنها شدیدتر باشد، که از علائم شایع آن رشد غیر عادی موهای زائد روی پانه می باشد.
بهترین راه برای درمان موهای زائد که از علائم پلی کیستیک می باشد این است که به دنبال کنترل سندرم پلی کیستیک باشید.برای این کار حتما نزد پزشک متخصص بروید تا بتواند بر اساس شرایط بیماری شما تجویز های مفیدی را انجام دهد.
درمان هیرسوتیسم
پرمویی بیشتر به دلیل اختلالات هورمونی می باشد و برای جلوگیری از تشدید شدن پرمویی باید نکاتی را رعایت کنید تا از تشدید این مشکل جلوگیری کنید.
اکثر خانم ها در زمان مصرف دارو های مختلف به خصوص داروهای ضد بارداری خودسرانه دارو را قطع می کنند. اما از انجا که قطع هر قرص باید توسط پزشک انجام شود، برخی از زنان به طور خودسرانه داروهای خود را قطع می کنند و باعث بروز عوارض خواهند شد.
از مواردی که خانم ها برای رفع موهای زائد خود انجام دهند، انتخاب شیوه مناسب رفع موهای زائد می باشد. اگر شیوه مناسبی انتخاب نشود باعث بروز موهای زیر پوستی و همچنین التهاب پوست می شوند و همچنین باعث می شود هیرسوتیسم نیز افزایش یابد.
برای از بین بردن موهای زائد صورت از ریش تراش یا تیغ پرهیز کنید و سعی کنید از کرم های موبر یا روش های مناسب استفاده کنید. برای رفع موهای زائد صورت، بهتر است موهای صورت را دکلره کنید.