مجله درمان سرا

روغن کرچک چیست و چه خواصی دارد؟

روغن کرچک چیست و چه خواصی دارد؟
روغن کرچک یک روغن گیاهی است که در موارد زیادی مصرف می شود.روغن کرچک یک ملین است . روغن کرچک خواص زیادی برای پوست دارد. در ادامه به روغن کرچک و فواید آن بر روی پوست پرداخته ایم.

روغن کرچک | خواص برای پوست | عوارض


روغن کرچک یک روغن گیاهی است که موارد مصرفی بسیار زیادی دارد. این روغن هم در پزشکی و هم در لوازم های آرایشی نیز کاربرد دارد. روغن کرچک یک ملین است.این روغن علاوه بر فواید ملینی می تواند برای پوست نیز مفید باشد.
کرچک (ricinus communis) گیاهی است که در نواحی گرمسیر اسیا و آفریقا رشد می کند.از دانه های کرچک روغن کرچک ساخته می شود. در ادامه به خواص روغن کرچک می پردازیم.

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک یک مایع شفاف است. از روغن کرچک در موارد زیادی مانند شوینده ها ، رنگ ها استفاده می شود. البته از روغن کرچک برای درمان بیماری های زیادی نیز استفاده می شود. از موارد مصرف اصلی این روغن برای رفع مشکلات گوارشی است.

روغن کرچک در روده کوچک به اسید ریسینولئیک تجزیه می شود که عمل گوارش را سریع می کند. البته روغن کرچک برای پوست نیز بسیار مفید است.روغن کرچک و اسید ریسینولئیک می توانند به خوبی در پوست جذب شوند و می توان از آن برای درمان مشکلات پوستی از جمله پسوریازیس و آکنه استفاده شود. از زمان قدیم مردم بر این باور هستند که روغن کرچک می تواند باعث تقویت و رشد مو می شود

خواص روغن کرچک برای پوست

1. آکنه: خواص ضد میکروبی و ضد التهابی روغن کرچک باعث شده در کاهش آکنه موثر باشد. اسید ریسنولئیک تولید شده توسط روغن کرچک می‌تواند رشد باکتری‌های مولد آکنه را مهار کند.

2. بافت پوست: روغن کرچک، سرشار از اسیدهای چرب دیگری است که می‌تواند نرمی و لطافت پوست صورت را افزایش بدهد.

3. رنگ پوست چهره: اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک همچنین می‌توانند رشد بافت سالم پوست را تقویت کرده و برای یکنواخت کردن رنگ پوست مفید باشند.

4. پوست حساس: روغن کرچک، تقریبا غیر کومدوژنیک است، یعنی احتمال اینکه چربی آن باعث مسدود شدن حفره‌های پوستی شود بسیار پایین بوده و به همین دلیل برای استفاده‌ی پوست‌های حساس که مستعد ابتلا به
جوش‌های سر سیاه هستند، مناسب است.

5. ارزانقیمت بودن: محصولات مراقبت از پوست و بویژه کرم‌ها و لوسیون‌های مخصوص صورت، معمولا گرانقیمت هستند. اما روغن کرچک نسبتا ارزانقیمت است و از نظر خاصیت و تاثیرگزاری با بسیاری از این محصولات، برابری
می‌کند.

6. ضد التهابی: هم روغن کرچک و هم اسید ریسینولئیک دارای خواص ضد التهابی هستند که باعث می‌شود برای درمان پوست‌های حساس و ملتهب مفید باشند.

7. ضد میکروبی: روغن کرچک می‌تواند با کمک به دور کردن پاتوژن‌های مهاجم (باکتری‌های بیماریزا)، از پوست در برابر عفونت‌های باکتریایی محافظت کند.

8. مرطوب کنندگی: روغن کرچک حاوی تریگلیسرید است که به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و برای درمان خشکی پوست مناسب است.

9. آبرسانی: روغن کرچک خاصیت نم نگه‌دار دارد، یعنی می‌تواند رطوبت را از هوا گرفته و به پوست برساند و در نتیجه پوست را هیدراته نگه دارد.

10. پاک کنندگی: تریگلیسرید موجود در روغن کرچک برای زدودن آلودگی‌های روزمره از روی پوست مناسب است.

جذب کامل روغن کرچک توسط پوست کمی زمانبر است، اما می‌توانید با رقیق کردن آن، جذبش را سریع‌تر کنید. می‌توانید روغن کرچک را با روغن‌های دیگر مانند روغن زیتون یا روغن بادام زمینی به نسبت نصف فه نصف رقیق کنید.

عوارض روغن کرچک

هر چند روغن کرچک، خواص زیادی دارد اما باید بدانید که بسیاری از آنها، هنوز پشتوانه‌ی علمی نداشته و معمولا تجربی هستند. ممکن است استفاده از روغن کرچک برای بعضی از افراد ایجاد راش‌های پوستی، تورم و خارش کند. کسی که به روغن کرچک واکنش آلرژیک نشان داده باید فورا به پزشک مراجعه کند.

سلب مسئولیت :مطالب و مقالات صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.